Mango

Anavatanı Hindistan olan mango, tropikal iklimin hakim olduğu Orta Amerika, Doğu Asya ve Güney Amerika’da da üretilmektedir. Mango ağacı Hindistan’da kutsal kabul edilir ve ülkede aşkın sembolü olarak bilinir. Lezzetli ve ferahlatıcı bir meyve olan mango, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Mangoda yüksek miktarda; A, C, E vitaminleri, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve bakır bulunmaktadır. Mango; bağışıklık sistemini güçlendiren bir meyvedir. Cildi gençleştiren, sindirimi düzenleyen, vücuttaki sıvı dengesini düzenlediği için sıcak çarpmasını önleyen mango meyvesi birçok araştırmaya konu olmuştur. Yapılan araştırmalarda; mangonun görme sorunlarına iyi geldiği görülmüştür. Beta-keratin bakımından zengin olan mango bağışıklık sistemini güçlendirmektedir ve antioksidan özelliği sayesinde vücudumuzu bakterilerden koruyabilmektedir. Mango aynı zamanda beyin ve kemik sağlığını koruyan bir meyvedir.