Enginar

Enginar; mavi ve mor renklerde yetişen, papatyagiller familyasına ait bir bitkidir. Genelde 50-150 cm. boyunda ulaşan ve güney Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde yetişir. Ülkemizde de en çok yetiştirildiği bölge Marmara ve Ege bölgeleridir. En çok yetiştirildiği şehir Bursa’dır. İki çeşit üretim yöntemi mevcuttur. Bunlar dip sürgünleri ve kök parçaları ile yapılan üretimlerdir. En çok tercih edilen dip sürgünleri üretim şeklidir. Salamura ve Taze Enginar olmak üzere 2’ye ayrılır.

Enginarın faydaları;

  • Enginar, kötü kolesterolü düşürür
  • Sindirim sistemini güçlendirir
  • Mideyi korur
  • Kan hücrelerini güçlendirir
  • Kilo verme sürecini de destekler
  • Karaciğeri temizler
  • Kemikleri güçlendirir
  • Hücre onarımı ve yenilenmesini destekler